KEKKE FILMPJES MAKEN MET JE SMARTPHONE

smartphone video vintage.jpg

Video is al jaren keihard aan het groeien als (content) marketing middel. Niet gek, want het is direct, wordt als relatief betrouwbaar ervaren en kan mensen een heel goed idee geven waar jouw bedrijf of product voor staat.

Maar video maken is ook lastig. Je kunt niet 'even snel een video schieten'. Het kost tijd, zeker als je het goed wilt doen. 

Wil jij graag meer video inzetten op je website of social media kanalen, zoals Facebook?

Of ben je vanwege je werk als marketing- of communicatiemedewerker verantwoordelijk voor het regelen van beeldmateriaal?

Maar ben je bang voor de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt?

Dan is dit de perfecte cursus voor jou!

Video maken en editen is een vak apart. Het is een stuk complexer dan fotografie. Je moet rekening houden met zaken als continuïteit, overgangen, timing. En natuurlijk geluid. 

Bij deze workshop houden we het daarom heel erg simpel. Je leert in één middag slimme hacks om korte filmpjes te maken die je niet of nauwelijks hoeft te editen. 

IMG_4071.JPG

Wat we behandelen:

 • aan welke eisen moet een pakkende korte video voldoen?
 • hoe vind je de juiste verhalen/invalshoeken?
 • wat voor video formats zijn er en hoe kies je de juiste voor jouw doel? 
 • hoe zorg je dat je video past bij je communicatie/marketing doel en doelgroep?
 • wat heb je nodig aan accessoires zoals licht, statief, etc.? wat is essentieel, wat is 'nice to have'?
 • hoe bereid je het filmen zo voor dat je zeker weet dat je voldoend geschikt materiaal hebt om een geschikt filmpje te maken?
 • hoe regel je goed geluid?
 • waar moet je op letten tijdens het filmen zelf?
 • hoe kun je snel en slim je video editen en klaarmaken voor publicatie?

Wat je kunt, weet en snapt aan het eind van de workshop:

Na de training kun je zelfstandig korte filmpjes van maximaal 30 seconden filmen en editen. Je weet hoe je je shoots voorbereid en hoe je zoveel mogelijk haalt uit de omstandigheden waaronder je filmt. Je weet hoe je pakkende visuele verhalen kunt vinden en vastleggen. En je hebt voldoende vertrouwen om (meer) met film aan de slag te gaan en het in te zetten voor je merk of bedrijf. 

Wat je nodig hebt om mee te kunnen doen aan de workshop:

 • een smartphone die maximaal 2,5 jaar oud is (mail bij twijfel de naam en typenummer van je smartphone naar info[at]elsekramer.com)
 • de app iMovie (iOS) of Power Director (Android)

Wat het kost:

Deelname aan de workshop kost EUR 225,- exclusief BTW. Als je je inschrijft en betaalt via de knop onderaan de pagina ontvang je automatisch een factuur op naam. 

Waarom een smartphone video workshop volgen bij Visual Revolutionaries:

Wij geloven niet in het even snel aanleren van trucjes die over een jaar, met nieuwe apps en smartphone updates, niet meer werken. We leren je de basisprincipes zodat je altijd en overal iets hebt aan je nieuwe kennis en skills. Ook als je moet filmen met een andere camera. Of editen met andere software. Bovendien leer je tijdens de workshop hoe je video's maakt die niet alleen maar mooi of leuk zijn, maar waar je iets aan hebt in je marketing/communicatie. 

Al onze workshops zijn inspirerend en leuk. Guaranteed. 

Plezier hebben is de manier om dingen snel te leren en beter te onthouden. Daarom zorgen we ervoor dat de workshops niet alleen nuttig, maar ook een fijne ontdekkingsreis zijn die je inspireren en aanzetten tot nog veel meer oefenen en maken.

Wil je daar een indruk van krijgen? Check dan het blog over Netflix kijken en de bijbehorende filmpjes en Video Bingo...

Workshop data:

Maandag 26 maart 2018 van 13.30-17.00 uur in Rotterdam (nog 5 plekken vrij)

Om te zorgen dat iedereen stapels aandacht krijgt is er maar plek voor zes deelnemers. Schrijf je snel in als je mee wilt doen, de eerdere workshops waren binnen twee weken volgeboekt.

Zeker zijn van een plek? Meld je aan via de knop hieronder. 

Wil je graag meedoen maar liever op een andere datum? Mail dan naar info@elsekramer.com - dan hoor je het als eerste als er nieuwe workshops gepland worden. 

Wil je meedoen met meerdere mensen? Vanaf zes deelnemers kun je deze workshop ook in-company boeken en krijg je een workshop op maat. 

 

Vragen? Mail ze naar info@elsekramer.com, of stuur een WhatsApp naar +31(0)6 4143 1795.